3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Vorbe (prea) usoare

Sa vorbim azi la modul cinic (pt ca nu trebuie sa-mi pierd “talentul”) despre inutilitati. Inutilitatile sunt naspa, si-s destul de des intalnite (cel putin pt un cinic), mai ales in minunata tara. Poate unele dintre cele mai usoare si transparente sunt cele legate de limbaj, comunicare…in principiu vorbele, cuvintele, astea…

Desigur, comunicarea isi are rolul ei notoriu in cunoastere inter-umana, dezvoltare de relatii, transfer de idei, etc. si toate astea sunt domenii fara de care lumea n-ar mai fi lume, domenii poate mult mai importante in viata noastra intima decat orice alta descoperire majora. Si poate tocmai de asta comunicarea (de orice tip) e un fel de dumnezeu al societatii de azi, desi sunt de parere ca o foarte mica parte a ei chiar are un rol evident in evolutii palpabile la nivel mai inalt decat cel pur personal.

In plus, cu toata tehnologia de azi, am adus comunicarea (de multe ori cea fara sens si indraznesc sa spun…indobitocitoare) la nivel de hobby mondial, facem din vorbe spectacole acum (talk-SHOW-uri cat vezi cu ochi), si mai important, vorbim cat sa umplem milioane de volume de stenograme pana sa facem ceva. Pana acum lumea asta s-a schimbat (in bine sau rau…nu e dreptul meu sa judec) prin fapte; de o vreme incoace s-ar parea ca vrem s-o adormim cu vorbe.

De dragul conciziei, ma opresc aici, desi subiectul (ca multe altele) e departe de final. Inchei prin a observa aproape ironic o redundanta cam sinucigasa a postului asta…se inscrie cu felicitari in categoria pe care o critica 🙂

P.S. “Hai sa schimbam, sa luptam, inainte optimisti sa privim

Dar inainte de toate…Hai totusi sa mai vorbim!… ” – Anonim, Hai sa vorbim.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

2 comments

  • Minunat citatul din Anonim:)
    Ai dreptate prea multa vorba, prea putine actiuni si mai putine rezultate:)
    Intotdeauna e mai usor sa vorbesti decat sa faci efectiv ceva:)

  • conform varului Nistor, mi-am asigurat loc decent in categoria prostilor cu folosirea citatului ala, dar sunt multumit…accentueaza ideea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.