3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Costel the Great

Costel BusuiocNu-mi place in mod special sa vorbesc despre ce se vorbeste, dar o sa fac o exceptie cu explozia Costelului. N-am putut sa nu observ ieri boomul mediatic care gravita in jurul romanului, si-am cedat psihic pt 2 minute, cu ochii pierduti pe un post de televiziune care reusise sa-l smulga din ghearele altora de acelasi fel. Ni se infatisa in toata splendoarea lui un roman. Nu ma consider un bun “judecator” la prima vedere, dar as zice ca era un roman simplu, normal, de la tara, oarecum stingherit de ipostaza in care se afla. Nu prea stia daca sa rada cu toata gura, sa zambeasca discret sau sa ramana serios. A ales ultima varianta, poate si pt ca era singura care nu implica vreo miscare sau incordarea vreunui muschi. Avea in general look-ul unui om peste care a dat faima ca un avion prabusit din cer peste alimentara de unde-si cumpara paine si lapte.

Imi place Costel. Are o voce respectabila si sigur demna de vreo scena de pe lumea asta si pare sa fie aproape inocent in surpriza cu care a intampinat succesul subit (sau precontractul cu Sony). Ii inteleg si pe ziaristi … time to create a one-day star.

Ma deranjeaza totusi ca acest Costel care a adus momentele gloriei supreme in cine stie ce satuc (prin faptul ca acum se vad si ei la televizor…) intruchipeaza “visul romanesc” de vreo 5-7 ani de zile pt o categorie impunatoare din populatia Romaniei (cel putin ca numar). O imagine sumbra bazata pe plecatul in Spania (Italia, Franta, Anglia…) la zidarie (capsuni, ferme, ingrijit batrani…) spre sperante de mai bine.

Mi se pare rusinos numai mie? (desigur, am trecut demult peste momentul in care rusinea mai avea vreun rol aici) . Costele maica, nu te uita inapoi, nu datorezi nimic Romaniei…n-ai fi ajuns “star” fara ea, dar pe de alta parte, nici n-ai fi fost NEVOIT sa ajungi “star”.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

5 comments

  • Atata timp cat nu ii ridica nimeni o statuie in Cucuietii din Deal, eu zic ca mai exista o urma de speranta…And by the way, nu mai pierde vremea cu media romaneasca! E doar o telenovela prost realizata cu actori nevinovati de genul Costel, fatuca frumoasa care prezinta vremea dezbracata, criminalul din blocul de alaturi si lista poate continua(din pacate).

  • ai fi preferat sa vorbesc despre defectele implicite ale fiintei umane si sa ratez un asemenea subiect ? 🙂

  • nice … ai foarte amre dreptate cu Romania asta a noastra….pana la urma nu ii datoram nici unul nimik :D:D:D

  • romaniei ca tara si comunitate nu prea. cel mult ne datoram unul altuia, pe o baza inter-personala, pt ca suntem totusi oameni.
    atat!

  • […] 14, 2008 by shadowkhan85 In tineretile blogului am vorbit o data despre Costel si a lui “tasnire” in peisajul oricum suprapopulat al starurilor […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.